La Chouette en Auvergne

Deze karakteristieke auvergnatse boerenwoning is heerlijk vrij en rustig gelegen in het gezellige buurtschapje 'Les Verts' van de kleine gemeente Gouttières, in het hart van de 'Combrailles'.Deze prachtige streek wordt wel genoemd als het nieuwe 'eldorado' van Frankrijk, na de Provence, de Ardeche en de Dordogne!Zij is nog niet ontdekt door het 'grote' toerisme, terwijl het een overvloed te bieden heeft voor liefhebbers van pure natuur, karakteristieke dorpjes met z'n oude romaanse kerkjes of zomaar het heerlijke franse leven op de campagne!
Het huis is volledig gerestaureerd met behoud van z'n orginaliteit, maar met inbreng van de luxe en het comfort van hedendag.Het heeft een ruime, geheel ommuurde en zonnige tuin, waardoor het ook voor gezinnen met kleine kinderen zeer aan te bevelen is. Enkele gezellige zitjes geven u de gelegenheid om met een goed boek en een glaasje wijn heerlijk tot rust te komen.Met de beschikbare barbecue kunt u natuurlijk gezellige en feestelijke etentjes organiseren.
Indeling huis. Op de begane grond een royale en gezellige woonkamer met houtkachel in de grote schouw en een moderne keukenhoek voorzien van alle comfort zoals afwasmachine, koelkast, vriezer en combi-magnetronoven. Natuurlijk vindt u hier verder alle benodigdheden om heerlijke auvergnatse maaltijden te bereiden.Een groot bankstel en eethoek bieden gelegenheid voor een gezellig en aangenaam verblijf. TV en radio/CD-installatie staan tot uw beschikking.Via de bijkeuken, waar zich o.a. een wasmachine en -droger bevinden alsook een extra koelkast, komt u in de fraaie badkamer met douche en dubbele wastafel. De WC is apart daar naast gelegen.

Via de vaste trap naar de etage heeft u toegang tot nog 3 slaapkamers met in totaal 8 slaapplaatsen. Een slaapkamer met een tweepersoonsbed (1.40m), tweede slaapkamer met seniorenbed (1.20m) en een eenpersoonsbed, derde slaapkamer vier eenpersoonsbedden (0.90m). Alle bedden zijn twee meter lang. Er is ook een kinderledikantje aanwezig. U vindt daar ook nog een 2e W.C. met wastafel.



La Chouette is een uitstekend uitgangspunt voor het maken van wandelingen in de directe omgeving of via de vele goed uitgezette wandelingen in een iets wijdere omgeving. We noemen bijvoorbeeld de rivier de Sioule met z'n prachtige meanders, valleien en gorges, het stuwmeer Besserve des Fades met z'n leuke strandjes of de imposante ruines van het Château Rocher.Met de auto zijn de iets verder gelegen vulkaanberg Puy-de-Dôme, het skigebied rond de Puy-de-Sancy, de steden Clermont Ferrand met z'n gezellige binnenstad of het prestigieuze Vichy, zeker de moeite van een visite waard.Kortom vele bezienswaardigheden om er iedere dag op uit te kunnen trekken.
Voor al uw boodschappen kunt u terecht in de plaatsen St Gervais d'Auvergne (5km) of St Eloy-les-mines (13 km). Voor uw dagelijkse verse croissants komt zelfs de bakker 6x per week aan huis.
Opmerkingen: Alle bedden zijn voorzien van dekbedden en kussens. Bed- keuken- en badlinnen zelf meenemen, eventueel te huur op bestelling.1 Huisdier toegstaan, meerdere huisdieren mogelijk na toestemming.U kunt gebruikmaken van een vaste telefoonaansluiting. De gesprekken worden doorberekend volgens tarieven van France Telecom.Voor electragebruik is 8 kwh per dag in de huurprijs begrepen. Het meerverbruik, bijv. door verwarming wordt doorberekend volgens de tarieven van de leverancier.
Er is een informatiemap / gastenboek aanwezig met nuttige tips en alle relevante telefoonnummers. Ook de handleidingen van apparaten zitten hierin. Tevens vind je er informatie over de omgeving zoals streekkaarten, folders over bezienswaardigheden, gastronomische tips, markten en voor de meer sportievelingen is er info over wandel- en fietstochten, en kajakken etc.

Voor foto's klik hier

Voor prijzen klik hier

Version francais